Posted by Turkse Media
Oct 03, 2020

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is onder de indruk van de Turkse coronastrijd en verdrievoudiging van het aantal tests.

“Het regionale kantoor van de WHO voor Europa vindt het prijzenswaardig dat Turkije zijn dagelijkse testcapaciteit sinds augustus heeft vergroot, een verdrievoudiging ten opzichte van april dit jaar, door het testen van asymptomatische individuen in overeenstemming met zijn strategie voor pandemiepreventie en bestrijding”, verklaarde de WHO zaterdag.

“Hierdoor bereikte het gezondheidssysteem meer mensen, ook degenen die geen symptomen vertonen. Personen met een verhoogd risico, vermoedelijke en waarschijnlijke gevallen en nauwe contacten van een bevestigd persoon kregen prioriteit bij het testen.”

In de verklaring werd benadrukt dat testen een cruciale maatregel voor de volksgezondheid is om te begrijpen waar covid-19 zich bevindt en om actie te ondernemen om het in te dammen, met name door contacten op te sporen en positieve gevallen te isoleren.

“Turkije heeft alle coronagevallen geïsoleerd, ongeacht hun symptomen. Dit wordt aanbevolen om de transmissieketen te doorbreken”, benadrukte WHO.

Reactie

De Turkse minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca bedankte de WHO voor het prijzen van de inspanningen en strategie van Turkije. “Vandaag prees de WHO in een persbericht voor de Europese regio de strategie van Turkije om de verspreiding van het virus te voorkomen.”

“Turkije is bereid zijn ervaringen op dit gebied te delen. We danken ook Hans Kluge, regionaal WHO-directeur voor Europa”, verklaarde de Turkse minister op sociale media.

Turkije meldde vrijdag 1.442 nieuwe coronaviruspatiënten tegenover 1.506 genezingen bij een testaantal van 114.857 en een totaal van meer dan 10,6 miljoen. Er vielen die dag 63 doden.

Covid-19

Over de hele wereld eiste het longvirus uit China sinds december meer dan 1 miljoen levens in 188 landen en regio’s. De VS, India, Brazilië en Rusland zijn momenteel de zwaarst getroffen landen.

Volgens cijfers van de Amerikaanse Johns Hopkins University zijn meer dan 34,4 miljoen gevallen gemeld, met herstelgevallen van meer dan 23,9 miljoen.

Media

Eerder waren internationale media, zoals CNN en The Economist, enorm lovend over de Turkse coronastrijd. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 03-10-2020Source link

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir