Gisteren, 20 januari 2021, hebben wij in samenwerking met Credion een webinar georganiseerd. Carlo van der Weg, directeur Credion, heeft ons verteld over Credion, alternatieve financiering, hun werkwijze en de diensten die zij leveren. In dit artikel vindt u belangrijke informatie die besproken is tijdens de avond. 

De webinar werd afgetrapt door onze voorzitter, Ahmet Taskan. Hij kaartte direct het belang van alternatieve financiering aan. Vanuit onze leden kregen wij vaak de vraag hoe zij makkelijker aan financiering konden komen, omdat het aanvragen van een lening via de bank vaak veel rompslomp en tijd in beslag neemt. Daarom zijn wij opzoek gegaan naar een alternatief en hebben wij een partnerschap gesloten met Credion om onze leden en netwerk kennis te laten maken met deze alternatieve wijze van financiering.

Na de introductie nam Carlo van der Weg het woord en vertelde hij over Credion, alternatieve financiering en de werkwijzen en diensten die zij hanteren. Credion heeft in Nederland ruim 50 locaties en 100 adviseurs tot zijn beschikking die gespecialiseerd zijn in het aanvragen van financiering bij meer dan 90 partijen. Denk hierbij buiten de reguliere banken, aan private-investeerders, leasebedrijven, factoringoplossers, crowdfunders, etc. Zij helpen bedrijven met minder dan 100 medewerkers in het vinden van financiële middelen. Omdat Credion ervaring heeft in de aanvraagprocedures bij de verschillende partijen waarmee ze in samenwerking zijn, kunnen ze de aanvrager op een effectiever en snellere manier helpen. Credion stelt aan de hand van een quickscan een adviesplan en een dossier op met een liquiditeitsprognose.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

De 5 stappen die Credion hanteert bij een financieringsvraagstuk

Overgang van bancaire financiering naar non-bancaire financiering

Sinds 2012 is er een opkomst van non-bancaire financiering in Nederland en sinds 2015 hebben deze de banken overstegen. De reden hiervoor is dat de banken een lange procedure hanteren, welke bovendien geen garanties geeft met betrekking tot het uiteindelijk verkrijgen van de financiering. Om tijd te besparen kiezen ondernemers steeds vaker om met bemiddelaars als Credion te werken omdat die wel ervaring hebben met het aanvragen en de slagingskans is groter van een financieringsvraagstuk.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Aantal miljard euro gefinancierd per sector

Credion financiert ruim €1 miljard per jaar in Nederland en kunnen bedrijven met leningen tot €2 miljoen. Wilt u ook iets binnen uw bedrijf financieren en bent u lid van HOGIAF? Dan krijgt u een korting van 10% op de succes fee die Credion in rekening brengt.

Corona
Ook tijdens de corona periode is Credion in staat om ondernemers te helpen met o.a. aanvragen van steunpakketten, subsidieregelingen, etc.

Wilt u gebruik maken van de diensten van Credion of heeft u meer informatie nodig, stuur dan een mail naar info@credion.nl met de vermelding ‘HOGIAF” en zet info@hogiaf.nl in de ‘cc’ zodat wij vanuit HOGIAF het proces kunnen monitoren.

Een korte video over de manier waarop Credion te werk gaat.Source link

HOGIAF

By HOGIAF