Afgelopen maandag 22 februari hebben wij in samenwerking met Onfluence een webinar georganiseerd over marketing, sociale media en influencer marketing. Tijdens de avond zijn diverse onderwerpen naar voren gekomen. In deze nieuwsbrief geven we kort weer wat er is besproken.

De afgelopen 10 jaar is er veel verandert in de online wereld. We zijn steeds meer online bezig en kunnen tegenwoordig zelfs onze aankopen via het internet doen. Voor ondernemers is het natuurlijk van belang hoe wij dit hulpmiddel effectief kunnen gebruiken om bijvoorbeeld naamsbekendheid te creëren of zelfs onze omzet kunnen vergroten.

Hieronder zullen wij in het kort wat tips behandelen die tijdens de avond zijn besproken.

Website:

  • Uw website is uw visitekaart. Als een klant op u website is, is het van belang om gelijk een goede indruk te geven. Dus moet u ervoor zorgen dat de potentiele klant in een korte periode een algemene indruk krijgt.
  • Uw website moet mobiel vriendelijk zijn en snel kunnen laden. Als uw website niet mobiel vriendelijk is kunt u potentiele klanten kwijt raken, omdat de website niet goed functioneert.
  • Het heeft voordelen om een snel ladende website te hebben, want 92% van de gebruikers van Google zoekt alleen op de eerste pagina. Als u website niet snel laadt dan verschijnt u lager op Google wat ervoor zorgt dat u vele potentiele klanten mist.

Social Media

  • Content is king. Net als uw website geeft uw sociale media kanalen ook een eerste indruk aan de potentiele klanten.
  • Post regelmatig op sociale media en maak een huisstijl en ‘tone of voice’ aan de hand van uw doelgroep.
  • Focus op de sociale media kanalen die uw doelgroep veelvuldig gebruikt. Als u doelgroep zich voornamelijk bevindt op Instagram dan is het niet handig om bijvoorbeeld op Facebook te adverteren.

Influencer Marketing

Deze nieuwe vorm van marketing is de afgelopen jaren erg populair. Het heeft een groot impact op de volgers van de influencer. Er heerst tenslotte een vertrouwensverband tussen de volger en de influencer. Onfluence is dus een marketingbureau die influencers koppelt aan de hand van de dienst of product die gepromoot dient te worden.

Wij willen Naci Yilmaz van Onfluence nogmaals bedanken voor de informatie en inspiratie die hij de deelnemers gegeven heeft. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Onfluence.Source link

HOGIAF

By HOGIAF