Posted by Turkse Media
Jul 04, 2021

Turkish Airlines vliegt vanaf juli wekelijks 70 keer tussen Amsterdam Schiphol en Turkse steden. Dat kan mede omdat de reisrestrictie voor reizigers met een Schengenvisa vanwege coronamaatregelen sinds 1 juli is opgeheven.

Dat verklaarde de persafdeling van de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije.

Nieuw voor kenners en frequente passagiers zijn de directe vluchten naar steden in Anatolië, die ook deze zomer rechtstreeks worden uitgevoerd.

Naar megaluchthaven Istanbul Airport wordt wekelijks 35 keer gevlogen vanuit Schiphol, naar de Istanbulse zusterluchthaven Sabiha Gökçen wekelijks 14, naar vooral voor Turkse Nederlanders zeer populaire Antalya, Elazığ, Konya en Kayseri 3 per week, naar Ankara, Trabzon, Bodrum en Dalaman 2 keer per week en naar Izmir eenmalig per week. Daarnaast zijn er ook cargovluchten tussen Amsterdam (en Maastricht) en Istanbul.

De vlaggendrager van Turkije vliegt voornamelijk met de nieuwste en grote passagierstoestellen zoals de Boeing 787-9 Dreamliner en het modernste toestel van Airbus, de A350, naar Istanbul.

Record

Op zondag 4 juli waren er maar liefst 10 Turkish Airlines-vluchten naar Turkije, een record aller tijden. Dat worden er volgende week zelfs 12 op een dag.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 04-07-2021Source link