Posted by Turkse Media
Dec 21, 2020

De technische afdeling van Turkish Airlines heeft een eigen server en modem ontwikkeld. De nieuwe apparatuur zorgt voor sneller en veiliger internet aan boord van vliegtuigen. Ook zal de in-flightentertainment in de stoelen, de schermen met daarop films en games, sneller werken.

De Turkse systemen hebben inmiddels de nodige goedkeuringen en certificaten binnen, verklaarde Turkish Technic. Naast de productie is ook de cruciale software volledig Turks, is benadrukt.

Algemeen directeur Ahmet Karaman reageerde dat de nieuwe prestatie voorkomt uit de Turkse vastberadenheid en innovatievermogen. “Dit is een van de projecten waarmee we meer luchtvaartproducten van eigen makelij beogen en ook daadwerkelijk realiseren. Eerder waren dat bijvoorbeeld de eigen vliegtuigstoel en keuken (galley). We blijven keihard doorgaan.”

De server en modem zijn ook tevens een primeur voor Turkije. De Turkse server is veiliger en kan drie keer meer gegevens opslaan (6 terabyte) dan producten van concurrenten. Dat vertaalt zich in nog meer en beter entertainment aan boord.

VIDEO:

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 21-12-2020Source link