Posted by Turkse Media
Jan 02, 2021

De Turkse nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines heeft in 2020 dagelijks gemiddeld 626 vluchten uitgevoerd. Daarmee staan de Turken, na prijsvechter Ryanair en in de algemene categorie, op de tweede plaats in Europa. In de klasse van vlaggendragers staat Turkish Airlines op nummer één in de Europese top.

Dat blijkt uit cijfers die de Europese Organisatie voor Luchtvaartveiligheid (Eurocontrol) zaterdag heeft bekendgemaakt.

De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair staat met 951 dagelijkse vluchten op de eerste plaats, gevolgd door Turkish Airlines met 626 dagelijkse vluchten. De goedkope luchtvaartmaatschappij van Turkije, Pegasus Airlines, staat op de tiende plaats met gemiddeld 261 dagelijkse vluchten vorig jaar.

Volgens het rapport van Eurocontrol zijn in 2020 ongeveer 5 miljoen vluchten uitgevoerd in Europa, 6,1 miljoen vluchten minder dan het jaar daarvoor, veroorzaakt door de coronapandemie.

Turkish Airlines stond in 2019 nog vierde op de lijst met 1331 dagelijkse vluchten.

Istanbul Airport staat op de vijfde plaats met gemiddeld 504 vluchten per dag in Europa, terwijl een andere luchthaven in Istanbul, Sabiha Gökçen International Airport, op de achtste plaats staat met 339 dagelijkse vluchten in 2020.

Het rapport benadrukte dat het herstel tijd zal vergen in de luchtvaartsector. “Met het wijdverbreide gebruik van covid-19-vaccins zal de Europese luchtvaart naar verwachting positief worden beïnvloed en zal er stabilisatie zijn.”

December

Hoewel Ryanair (lowcost) en Turkish Airlines (nationale luchtvaartmaatschappij) niet met elkaar te vergelijken zijn en de klassen sterk verschillen, lukte het de Turkse vlaggendrager eind december alsnog aan de Europese top te eindigen, bleek uit een bericht van de directeur-generaal van Eurocontrol. In de lijst van vlaggendragers wordt Turkish Airlines gevolgd door Air France, KLM en Lufthansa.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 02-01-2021Source link