Posted by Turkse Media
Jul 13, 2021

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dinsdag de Griekse ambassadeur in Ankara Michael-Christos Diamessis ontboden.

De Griekse ambassadeur moest zich melden bij het ministerie in Ankara vanwege de discriminerende en onvriendelijke behandeling die Galatasasary van de Griekse autoriteiten op de luchthaven van Athene ontving, is verklaard. Daarnaast werd Griekenland gevraagd maatregelen te nemen om herhaling van het incident te voorkomen.

Maandag reisden Galatasaray-voetballers met een privévliegtuig naar Athene voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Griekse voetbalclub Olympiakos, die dinsdagavond zou plaatsvinden.

De Grieken wezen de PCR-tests van de spelers uit Turkije af en eisten nieuwe tests. Bovendien lieten Griekse functionarissen het Istanbulse voetbalclub twee uur wachten op de luchthaven, terwijl  alle procedures waren afgerond, aldus de club in een verklaring.

De spelers van Galatasaray, ook wel de leeuwen genoemd, zeiden dat “de afwijzing van hun PCR-tests en het onbeleefde gedrag van de Griekse functionarissen verantwoordelijk waren voor de annulering” en dat ze daardoor terug naar huis vlogen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 13-07-2021Source link