Posted by Turkse Media
Sep 18, 2020

Turkije heeft vrijdag de Griekse ambassadeur in Ankara ontboden. Michael-Christos Diamessis moest zich melden bij het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken en uitleg geven over een “verachtelijke krantenkop van de Griekse krant Dimokratia” over de Turkse president.

“Helaas is een Griekse krant te ver gegaan en onze president op zo´n wijze ernstig beledigd en uitgescholden dat we het nu hier niet kunnen herhalen”, legde de Turkse buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu uit. “Dit laat zien hoe diep ze zijn gezonken”, haalde Çavuşoğlu uit.

Belediging en vloeken moeten niet worden gezien in termen van persvrijheid, zei de Turkse minister. “Kritiek mag. Ernstige kritiek mag ook. Wij worden ook zwaar onder vuur genomen. Dat mag allemaal en is persvrijheid”. Maar als een krant beledigt en vloekt, gaat dat te ver, benadrukte Çavuşoğlu. “Turkije zal het nodige doen.”

“Dit soort media weerspiegelen het publieke gevoel waardoor Griekenland geen dappere stappen kan zetten inzake Turkije”, sneerde de minister namens Turkije.

Dimokratia kopte in het Turks, met Engelse uitleg, het f-woord tegen Erdoğan en ging helemaal los in het artikel.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 18-09-2020Source link

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir