Posted by Turkse Media
Jun 24, 2021

De uiterst zuidelijke Turkse stad Hatay maakt zich op voor de opening van diens nieuw voetbalstadion. Het nieuwe voetbalcomplex voor 25.000 toeschouwers wordt vrijdag geopend in aanwezigheid van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en sportminister Mehmet Muharrem Kasapoğlu.

De nieuwe thuisbasis van Atakaş Hatayspor heeft 143 miljoen lira gekost en is gebouwd door het Turkse staatsbouwagentschap TOKI, verklaarde de sportminister van het land.

“In 19 jaar tijd zijn in Turkije vele nieuwe en hoog kwalitatieve stadions gebouwd. Er is sprake van een revolutie dankzij onze president Erdoğan, zelf ook een sportliefhebber. Naast voetbalstadions zijn er vele nieuwe sportcentra en -hallen gebouwd”, aldus Kasapoğlu.

 

Dit jaar zijn in Turkije vier nieuwe voetbalstadions in gebruik genomen. In februari ging in Izmir een uniek voetbalcomplex open (LEES meer + FOTO’S). In diezelfde maand was de Turkse stad Adana een groot en modern voetbalstadion rijker (LEES meer + FOTO’S). In januari was het (voetbal)feest in Giresun. (LEES meer + FOTO’S)

Stadionproject Turkije

In 2014 besloot Turkije dertig nieuwe moderne stadions in 26 steden te bouwen, elk met een uniek concept of eigenschap. Kosten van het megaproject dat geen enkel land ter wereld ooit heeft gerealiseerd: een miljard euro. (LEES meer)

Het stadion van Sivas is het eerste ecologische stadion van het land. In Trabzon staat het modernste sportcomplex van Turkije. Het stadion van Kocaeli is gebouwd in de vorm van de Turkse zoetigheid pişmaniye. In de Turkse hoofdstad Ankara is ook een nieuw stadion gebouwd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 24-06-2021Source link