Posted by Turkse Media
Apr 28, 2021

De Turken hebben er zeer lang op moeten wachten, maar vrijdag 7 mei is het zo ver: de opening van een moskee op het Taksimplein, oftewel het hart van Istanbul. Het gebedshuis ondervond tientallen jaren flinke tegenwerking en kon en mocht er nooit komen, tot dit jaar.

Het gebedshuis met twee minaretten van 65 meter heeft een perceeloppervlakte van 2.482 vierkante meter en een bouwoppervlakte van 16.220 vierkante meter. In de moskee kunnen 2.250 mensen tegelijkertijd bidden. Het complex beschikt over een parkeerplaats, conferentie- en tentoonstellingshallen. De bouw startte in 2017.

Als gevolgd van de coronapandemie zal er een bescheiden openingsceremonie plaatsvinden, is woensdag gemeld.

De tapijten zijn speciaal geweven in de westelijke provincie Manisa. Ook hangen zes kalligrafieplaten met de namen van Allah, de Islamitische profeet Mohammed en de vier kaliefen Abu Bakr, Umar, Usman en Ali in de moskee. Daarnaast zijn hoofdstukken en verzen uit de Koran op verschillende punten gegraveerd.

“Nu de laatste hand is gelegd, zal de moskee op 7 mei, de laatste vrijdag van de Ramadan, zijn deuren openen voor aanbidding”, aldus een verklaring.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 28-04-2021Source link