Posted by Turkse Media
Jul 15, 2021

“Het lukte ze eerder niet, het lukt ze nu niet en met de wil van Allah zal het ze in de toekomst ook niet lukken het grote en machtige Turkije tegen te houden.” Zo reageerde de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan donderdag op de neergeslagen couppoging door FETO-putschisten op 15 juli 2016, inmiddels vijf jaar geleden.

In heel Turkije en dus in alle steden van klein tot mega zijn de 251 nationale volkshelden, die hun leven lieten omwille van hun land en de strijd aangingen tegen de verraderlijke militairen, herdacht middels ceremonies. Ook vielen 2.734 gewonden zodat Turkije niet in verkeerde handen terechtkwam. De herdenkingen zijn ook bijgewoond door familieleden van de helden.

“De geweldige [redding op] 15 juli is een gemeenschappelijke bron van trots voor ons allemaal. De 15 juli; het is de overwinning van de natie, van de nationale wil en van de democratie”, zei Erdoğan tijdens de herdenkingsceremonie bij het parlement. Hij opende ook een museum.

Vicepresident Fuat Oktay wenste Allah’s genade aan de mensen die hun leven opofferden tijdens “deze schandelijke aanval en verraderlijke staatsgreep op 15 juli” en deelde een video ter ere van hen. President Erdoğan citerend, zei hij: “We hebben geen aardse macht gezien of erkend die boven de wil van de natie staat. Dat zullen we ook nooit doen.”

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu reageerde dat de poging tot staatsgreep van FETO “de wil en de democratie van het land aanviel”.

“Hun duistere plannen mislukten voor zonsopgang, kregen een harde klap met de ontwikkeling en vastberadenheid om de toekomst van ons land weer op te bouwen”, zei hij.

Soylu voegde eraan toe dat Turkije een wereldwijde stem heeft in de productie van onbemande luchtvaartuigen en in staat is om zijn internationale rechten te verdedigen in verschillende regio’s, van het oostelijke Middellandse Zeegebied tot Libië.

Hij onderstreepte dat Turkije, als een baken van hoop voor de onderdrukte mensen van de wereld, in staat is om zijn rechten te verdedigen tegen de poging tot vestiging van een nieuwe terreurstaat aan de zuidgrens.

Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft 135.916 operaties uitgevoerd sinds neergeslagen couppoging als onderdeel van de strijd tegen FETO. Terwijl meer dan 312.000 verdachten werden gearresteerd, zijn ongeveer 99.000 van hen in voorlopige hechtenis genomen, aldus Soylu.

De Turkse president benadrukte dat het recht zal zegevieren en een groot deel van desbetreffende landverraders zijn opgepakt en opgepakt zullen worden.

De Turkse megadrone Akıncı liet ook een luchtboodschap achter. Ook zijn er berichten achtergelaten in het buitenland.

    

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 15-07-2021Source link