Posted by Turkse Media
Jul 07, 2021

Vicepresident Fuat Oktay van Turkije drong er dinsdag bij de EU op aan om legale migratieroutes voor Syrische vluchtelingen te openen als onderdeel van het principe van eerlijke lasten en verantwoordelijkheid.

Oktay deed ook een beroep op de EU-lidstaten om het mechanisme voor vrijwillige humanitaire toelating met concrete toezeggingen te starten en om het aantal opvanglocaties voor vluchtelingen te verhogen.

Zijn opmerkingen kwamen tijdens een ceremonie van de financieringsovereenkomst van İlbank en lokale overheden als onderdeel van het financiële bijstandsprogramma van de EU voor vluchtelingen in Turkije in het ATO Congresium, een internationaal congres- en tentoonstellingscentrum in Ankara.

De Turkse vicepresident zei dat bijna vier miljoen Syrische vluchtelingen, op de vlucht voor terreur en vervolging in Syrië, hun toevlucht hebben gezocht in Turkije. Turkije biedt momenteel hulp en bescherming aan negen miljoen slachtoffers, waaronder ontheemden binnen de noordelijke grenzen van Syrië, benadrukte Oktay.

“We kijken helaas naar de Europese houding ten opzichte van immigranten in de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee en hoe de mensheid heeft gefaald om humanitaire hulp aan hen te bieden”, merkte hij op.

Oktay beschuldigde de EU en de VN ervan dat ze enkel toekijken naar de menselijke tragedie en niet de nodige stappen ondernemen. “Het beleid dat alle soorten asielzoekers en vluchtelingen toestaat Turkije binnen te komen, maar nooit te verlaten, is niet duurzaam en ook niet humaan”, onderstreepte hij.

Turkije is een belangrijk doorgangspunt geweest voor asielzoekers die Europa willen binnenkomen om een ​​nieuw leven te beginnen, vooral degenen die op de vlucht zijn voor oorlog en vervolging.

Syrië wordt sinds begin 2011 geteisterd door een burgeroorlog. Volgens schattingen van de VN zijn honderdduizenden mensen omgekomen en meer dan tien miljoen mensen ontheemd geraakt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 06-07-2021Source link