Posted by Turkse Media
Jan 21, 2021

Turkije en België streven ernaar om hun bilaterale handelsvolume van 7,3 miljard dollar te verhogen naar 10 miljard dollar per jaar, zei de Turkse minister van Handel woensdag.

De twee landen hielden op die dag de tweede zittingsperiode van het Joint Economic Trade Committee (JETCO), dat in 2013 werd opgericht.

Minister Ruhsar Pekcan verwees naar het huidige bilaterale handelsvolume van 7,3 miljard dollar. “Dat cijfer was 6,6 miljard dollar in 2019. Ondanks de coronapandemie is de toename een belangrijke indicator van het bestaande commerciële potentieel tussen de twee landen.”

Pekcan ondertekende een protocol met de Belgische minister van Buitenlandse Handel op het gebied van bilaterale handel en investeringen, toerisme, de aannemings- en adviessector, mkb’ers, vrouwelijk ondernemerschap, industrie, technologie, hernieuwbare energie en gezondheidstoerisme.

De Turkse minister onderstreepte dat Turkije nauwe economische banden heeft met EU-landen en zei dat ze gelooft dat de bilaterale betrekkingen sterker zullen worden na de coronacrisis.

“In deze context zullen we blijven samenwerken en gezamenlijke inspanningen leveren met onze belangrijke handelspartners, zoals België, om de wederzijdse handel en investeringen te vergroten.”

In zo’n zeer lastige periode is Turkije, met zijn 82 miljoen inwoners, jonge en gekwalificeerde arbeidskrachten, dynamische productie, export en kwaliteitsinfrastructuur, een van de belangrijkste spelers die kunnen bijdragen aan de Europese economie, benadrukte ze.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 21-01-2021Source link