Posted by Turkse Media
Dec 23, 2020

Het Turkse staatsbouwagentschap TOKI is in opdracht van president Recep Tayyip Erdoğan gestart met de bouw van 522 nieuwe huizen in Albanië. De woningen zijn voor Albanezen die in september en november 2019 zwaar zijn geraakt door hevige aardbevingen.

Het startsein is woensdag persoonlijk door Erdoğan gegeven. “Albanië is een hechte vriend van Turkije op de Balkan. Het verdriet van Albanezen is ons verdriet, hun vreugde is onze vreugde”, sprak Erdoğan via een videoverbinding.

De appartementencomplexen kosten Turkije zo’n 42 miljoen euro en worden geschonken aan Albanië. “Deze residenties vormen een nieuw teken van vriendschap tussen Turkije en Albanië. Bij deze nogmaals gecondoleerd beste Albanezen. Moge Allah ons van alle rampen en ellende behoeden.”

De Turkse president wil dat het steunproject van Turkije snel wordt afgerond. “Ik wens alle bewoners alvast veel woonplezier met hun families en geliefden.”

TIKA

Het is bij weldenkende mensen algemeen bekend dat Turkije complete appartementencomplexen, ziekenhuizen en scholen doneert aan landen over de hele wereld. Dat gaat meestal via de staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp TIKA, die in de afgelopen 17 jaar meer dan 20.000 steunprojecten heeft gerealiseerd, van Colombia tot aan Vietnam, van Chili tot aan Sierra Leone, Somalië, Afghanistan en Palestina. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 23-12-2020Source link