Posted by Turkse Media
May 01, 2021

Ook dit jaar zijn Turkse hulporganisaties behoeftigen over de hele wereld niet vergeten. Ondanks de coronacrisis en reisbeperkingen zijn ook deze Ramadan honderdduizenden behoeftigen in zo’n 75 landen voorzien van duizenden tonnen voedsel. Overigens is dat ook buiten de heilige vastenmaand doorlopend en terugkerend het geval.

De voedselpakketten zijn zowel door civiele hulpgroepen als staatsorganisaties zoals TIKA en TDV uitgedeeld door vrijwilligers. Naast voedselhulp zijn door TIKA afgelopen week ook andere steunprojecten uitgevoerd, zoals de restauratie van huizen in het Palestijnse Gaza en een school in Georgië. Daarnaast zijn ook veel beschermingsmiddelen tegen het coronavirus gedoneerd. Libië kreeg 150.000 coronavaccins van Turkije.

In Afrika was zoals gewoonlijk de Turken ook dit jaar zeer actief. Afgelopen week waren landen zoals Ethiopië, Kenia, Zuid-Soedan en Uganda aan de beurt.

De Rohingya in Bangladesh, de behoeftigen in Jemen, Pakistan, Tunesië, Bulgarije, Libanon, Oezbekistan en Kirgizië zijn ook niet vergeten, is verklaard door de vele instanties.

Miljoenen

Tijdens het Ramadanfeest en Offerfeest werden pre-corona jaarlijks miljoenen behoeftigen voorzien van voedsel, kleding en andere hulpgoederen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 01-05-2021Source link