Posted by Turkse Media
Apr 27, 2021

Internationale toeristen zijn vrijgesteld van de vermoedelijk laatste coronalockdown in Turkije, zei de minister van Toerisme van het land dinsdag.

De gedeeltelijke of volledige lockdown van het land sinds het begin van het coronavirus is nooit van toepassing geweest op toeristen, zei Nuri Ersoy tijdens een evenement in de mediterrane badplaats Antalya.

“Toeristen reizen vrij rond met hun paspoort, bezoeken musea en archeologische vindplaatsen. Toerist zijn is een voordeel in Turkije”, benadrukte Ersoy.

Turkije heeft van 29 april tot 17 mei een volledige lockdown opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De nieuwe maatregelen hebben betrekking op de hele heilige moslimmaand Ramadan, evenals op de drie dagen van het Ramadanfeest. Cafés en restaurants bieden alleen bezorgdiensten, terwijl supermarktketen op zondag gesloten zijn.

Ersoy zei dat de criteria voor het behalen van het veilige toerismecertificaat voor hotels dit jaar zijn uitgebreid. Hij benadrukte dat professionals die in de toeristische sector werken, zoals hotels, restaurants, reisbureaus en luchtvaartmaatschappijen, worden of zijn gevaccineerd. Tegen eind mei wordt hun vaccinatie afgerond.

“De toeristische diensten van Turkije zullen op een meer gecontroleerde en gezondere manier worden aangeboden dan vorig jaar”, zei Ersoy.

Onder verwijzing naar gegevens van de ambassades in Turkije, zei Ersoy dat het besmettingspercentage onder toeristen die Turkije bezochten en terugkeerden naar hun land erg laag is. “Dit is het bewijs van de betrouwbaarheid van de certificering en de genomen maatregelen”, aldus de Turkse minister.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 27-04-2021



Source link