Posted by Turkse Media
Apr 21, 2021

Istanbul Airport zal na de coronacrisis de drukste knooppunt van Europa worden en zal daarmee de Londense luchthaven Heathrow van de troon stoten.

Dat schreef het Britse dagblad The Independent.

Luchtvaartanalist Ralph Anker zei in een interview dat “luchthavens in West-Europa een veel groter aandeel passagiers hebben verloren dan hun rivalen in het oosten – Rusland, Turkije en Oekraïne”.

Daardoor zullen West-Europese luchthavens qua passagiersaantallen achter blijven bij de nieuwe megaluchthaven van Istanbul, benadrukte Anker.

“Terwijl luchthavens zoals Heathrow, die voornamelijk afhankelijk zijn van internationaal verkeer, zich uiteindelijk zullen herstellen, zal tegen de tijd dat ze dat doen Istanbul’s nieuwe onbeperkte megaluchthaven zich waarschijnlijk hebben gevestigd als de drukste luchthaven van Europa”, zei hij tegen The Independent.

In het artikel stond dat Istanbul Airport “naar verwachting in staat zal zijn om binnen een paar jaar 200 miljoen passagiers per jaar te verwerken”.

Europese leider

De Turkse luchthaven is al de Europese leider gezien de huidige verkeersaantallen. Uit cijfers van de Europese Organisatie voor de Veiligheid van de Luchtvaart (Eurocontrol) afgelopen weekend staat Istanbul Airport opnieuw op de eerste plaats met 604 vluchten op 14 april.

Volgens het laatste verkeersrapport wordt Istanbul Airport gevolgd door Parijs Charles de Gaulle met 478 vluchten, Frankfurt met 474 en Amsterdam met 451.

Madrid Barajas Airport werd vijfde met 414 dagelijkse vluchten, gevolgd door Sabiha Gökçen Airport, ook in Istanbul, met 345 vluchten.

Zeven van de top 10 luchthavens in Europa zagen het verkeer de afgelopen twee weken teruglopen.

Vijf sterren

Vorig jaar kreeg Istanbul Airport ook een wereldwijde erkenning en werd door het in Londen gevestigde beoordelaar Skytrax benoemd tot een vijfsterrenluchthaven.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 21-04-2021Source link