Gisterenavond, 8 juni 2021, hebben wij in samenwerking met onze partner Svea Finans een webinar georganiseerd over een vorm van non-bancaire financiering, namelijk factoring. Tijdens de webinar hebben we het gehad over de trends en ontwikkelingen binnen de financieringssector en de diensten die Svea Finans levert. 

Wist u bijvoorbeeld dat 50% van de ondernemers verwacht door de corona crisis in liquiditeitsproblemen te komen? Slechts 4% van de ondernemers verwacht hiermee bij de banken terecht te kunnen. Echter is het zo dat het erg moeilijk is om een lening te verkrijgen bij de banken. Veel ondernemers weten niet waar ze terecht kunnen en komen in de problemen. De problemen kunnen nu veroorzaakt worden door de belastingen die op den duur wel betaald moeten worden. Veel ondernemers weten ook niet waar ze terecht kunnen met hun financieringsvraagstuk.

De laatste tijd zijn er non-bancaire financiers ontstaan die ondernemers toch helpen met liquiditeitsproblemen. Deze non-bancaire financiers helpen ondernemers buiten de banken om. Sinds 2021 is er een opkomst van non-bancaire financiering in Nederland en de verwachting is dat het steeds een grotere rol zal spelen binnen de financieringswereld. Enkele redenen waarom ondernemers steeds vaker bij non-bancaire financierders terecht komen is omdat de banken vaak een lange procedure hanteren, welke bovendien geen garanties geeft met betrekking tot het uiteindelijk verkrijgen van de financiering.

Factoring

Svea Finans is een non-bancaire financier die vorig jaar €2 miljard euro gefinancierd heeft aan MKB- en ZZP- ondernemers. Zij helpen ondernemers met het versnellen van liquiditeit. Gezien het gemiddelde betalingstermijn 55 dagen is in Nederland kan Svea Finans met behulp van factoring ervoor zorgen dat u binnen 24 uur betaald wordt. Daarnaast nemen zij het beheer en risico over. U hoeft u na indiening geen zorgen meer te maken over uw factuur. U ontvangt binnen 24 uur uw geld en Svea Finans regelt de rest.

Klik hier voor meer informatie over de samenwerking tussen HOGIAF en Svea Finans

Mocht u nog vragen hebben en/of in contact willen komen met Svea Finans laat het ons weten via info@hogiaf.nl of 088-166 0600Source link

By HOGIAF