Posted by Turkse Media
Oct 06, 2020

De president van Servië liet maandag weten dat hij van plan is om Turkse onbemande luchtvaartuigen (UAV’s) aan te schaffen.

President Aleksandar Vučić prees de gevechtsdrones van de Turkse fabrikant en merkte op dat Servië erg geïnteresseerd is hun dronesystemen en in de toekomst zeker meer van zal kopen.

“We zullen zien of we tot overeenstemming zullen komen met de Turkse kant. Dit zijn in ieder geval zeer goede drones. De Turkse fabrikant verdient een waardering”, vertelde Vučić tegen verslaggevers in het Paleis van Servië in de hoofdstad Belgrado.

De Servische president wil de nationale veiligheid van Servië versterken. “We bedreigen of vallen niemand aan. We moeten echter altijd bereid zijn om verrassingen te vermijden. In deze context nemen we de nodige stappen.”

Servië is in militaire zin echt een ‘neutraal land’, zei hij. “We willen ons eigen luchtruim en grondgebied verdedigen en beschermen.” Hij onderstreepte dat UAV-systemen dure, maar “zeer slimme investeringen” zijn.

De gewapende UAV Bayraktar TB2 is ontwikkeld en vervaardigd door het Turkse defensiebedrijf Baykar Technologies. Het wordt sinds 2015 gebruikt door de Turkse Strijdkrachten en het directoraat Veiligheid van Turkije.

De TB2-gewapende UAV is ontwikkeld voor tactische verkennings- en bewakingsmissies, kan munitie dragen en aanvallen uitvoeren en heeft lasertechnologie aan boord.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 06-10-2020Source link