Posted by Turkse Media
Oct 30, 2020

Provocerende en beledigende anti-Islamitische media en bladen zoals Charlie Hebdo hebben geen bestaansrecht in Rusland.

Dat benadrukte Kremlinwoordvoerder Dmitry Peskov donderdag.

“Het bestaan van dergelijke media in ons land is absoluut onmogelijk, ook niet in termen van de huidige wetgeving”, zei Peskov.

“Rusland is gedeeltelijk een moslimland. Er leven 20 miljoen moslims in Rusland, het land dat voor het overgrote deel christelijk is”, onderstreepte de woordvoerder. “Het unieke van ons land zit juist in zijn multi-etnische en multireligieuze aard. Alle religies leven in volledig respect voor elkaar.”

Zijn opmerkingen kwamen na een schandaal dat werd uitgelokt door het Franse tijdschrift Charlie Hebdo, dat cartoons over de Islam publiceerde en de gevoelens van miljoenen moslims bewust kwetste.

De publicaties van de cartoons hebben geleid tot een golf van woede en protesten in de Islamitische wereld, evenals campagnes om Franse producten te boycotten. Turkije riep ook tot boycot van Franse producten, pas nadat de Fransen opriepen geen Turkse producten meer te kopen.

Islamofobie

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan benadrukte dat zijn Franse collega Emmanuel Macron mentaal niet in orde is. Macron en zijn regering dragen op staatsniveau bij aan Islamofobie in hun land, die steeds gevaarlijkere vormen aanneemt.

Turkije reageerde begin oktober nogmaals dat Macron gevaarlijk bezig is. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 30-10-2020Source link

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir