Posted by Turkse Media
Mar 27, 2021

De Rotterdamse politie heeft excuses aangeboden aan de Turkse gemeenschap. Dat gebeurde na een schandaal waarbij bekend werd dat agenten racistische berichtjes naar elkaar hebben gestuurd na de dood van de 16-jarige Turkse Nederlander Hümeyra.

“Weer een Turk minder”, schreef een van de Rotterdamse politieagenten. Anderen deden daar aan mee. Politiechef Fred Westerbeke gaat namens de agenten door het stof en verontschuldigde zich ook aan de familie van Hümeyra, meldde Rijnmond TV.

De politiechef voelt de bui al hangen: de Turkse gemeenschap is zijn vertrouwen in de politie verder kwijt. “Ik heb begrepen dat dit incident een enorme impact heeft gehad op de Turken.”

De betrokken agenten hebben “spijt”, maar zijn niet ontslagen omdat ze “grote dienders” zouden zijn. Tot grote woede van de Rotterdamse DENK-fractie. “We hebben niets aan excuses. Racistische en discriminerende agenten verdienen geen tweede kans”, haalde raadslid Enes Yiğit uit. “De agenten in kwestie moeten ontslagen worden.”

Aboutaleb

Burgemeester Aboutaleb heeft ook voor grote woede gezorgd onder de gemeenschap. “De agenten verdienen een tweede kans”, zei hij. “Dit is waanzin”, reageerde DENK daarop. Sociale media staan vol negatieve reacties op de uiting van de Rotterdamse burgervader.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 27-03-2021Source link