Posted by Turkse Media
Dec 17, 2020

De Russische president Vladimir Putin heeft donderdag tijdens zijn jaarlijkse persconferentie gezegd dat zijn Turkse collega een man van zijn woord is.

Zo reageerde hij op de 4,5 uur durende virtuele bijeenkomst met journalisten op de vraag welke wereldleider een moeilijke is of niet. “Het doel van alle leiders is om de problemen van hun land op verschillende manieren op te lossen”, zei Putin daarop en gaf een voorbeeld van de Turkse president.

De Russische leider benadrukte dat hij het op sommige punten niet eens is met Erdoğan. “Soms kunnen onze opvattingen tegenstrijdig zijn, maar Erdoğan is altijd een man van zijn woord. Erdoğan gaat tot het uiterste als iets goed is voor zijn land. Dit is een element van voorspelbaarheid en belangrijk om te weten met wie je te maken hebt.”

Karabach

Over de recente Turks-Azerbeidjaanse zege op Armenië in Nagorno-Karabach zei Putin dat Turkije de “rechtvaardige zaak van Azerbeidzjan in Karabach heeft verdedigd”. “Vanuit internationaal juridisch oogpunt maken al deze gebieden integraal deel uit van de Republiek Azerbeidzjan.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 17-12-2020Source link