Posted by Turkse Media
Dec 15, 2020

De Westermoskee in Amsterdam is maandagnacht getroffen door een Islamofobische aanval. Een onbekende persoon (of personen) heeft een baksteen door de ruit van het gebedshuis gegooid. Het motief is vooralsnog onbekend.

Het moskeebestuur verafschuwt de daad. “Vandalisme neemt helaas toe in Nederland. We zijn in overleg met de gemeente en de politie”, is verklaard.

DENK-Kamerlid Tunahan Kuzu reageerde ook op de aanslag. “Moslimhaat neemt zienderogen toe, maar de politiek is bewust blind”, schreef hij boos op sociale media.

De Westermoskee is een van de iconen van de stad Amsterdam. Het Turkse gebedshuis kreeg internationale aandacht tijdens de bouw en opening. Ook is er een documentaire van geproduceerd.

Utrecht

Het Islamofobische incident volgt kort op een aanval op de Ulu moskee in Utrecht. Die was zaterdagnacht getroffen en beklad met hakenkruizen en racistische leuzen. Die moskee roept ook zijn achterban om kalm en alert te blijven en waarschuwt dat er ernstige moslimhaters rondlopen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 15-12-2020Source link