Posted by Turkse Media
Nov 03, 2020

Twee Oostenrijkse politieagenten hebben hun leven te danken aan drie moslimhelden. Dinsdag werd bekend dat twee Turken een gewonde agent en een oude vrouw hebben gered tijdens de aanslag in Wenen. In die heldenlijst is ook een 23-jarige man van Palestijnse afkomst opgenomen: ook hij redde het leven van een andere gewonde agent.

De derde moslimheld Osama Joda liet in een interview met het lokale dagblad Kurier weten dat hij op het moment van de aanslag van de eerder door Oostenrijk vrijgelaten terrorist zat te werken in een fastfoodrestaurant aan de Schwedenplatz. Hij hoorde meerdere geweerschoten en rende daarop naar buiten. Hij zag hoe een agent neergeschoten werd en rende op gevaar voor eigen leven naar hem toe.

Joda hielp de gewonde officier schuilen achter een betonnen blok, probeerde het bloeden te stoppen en waarschuwde andere politieagenten. Terwijl de aanvaller bleef schieten op mensen op straat, hielp Joda de gewonde politieagent naar een ambulance.

De politie van Wenen is de moslimheld zeer dankbaar. Hij ontving dinsdag een eremedaille.

Turkse helden

Twee Turkse moslimhelden blijken die dag het leven van twee Oostenrijkers te hebben gered. Terwijl de Oostenrijkse politie enkel toekeek, grepen de Turken in. Ook zij werden voor hun heldendaad in het zonnetje gezet, zo ook door naamgenoot en Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. (LEES meer + FOTO’S)

“Ik wil geen discriminatie tussen moslims, joden of christenen zien. Terreur heeft geen plaats in deze religies.”

Wenen

Oostenrijk werd maandagavond opgeschrikt door een aanslag in de hoofdstad Wenen. Daarbij kwamen ten minste vier mensen om, 17 raakten gewond.

Lokale media identificeerden de 20-jarige doodgeschoten verwarde dader als Kujtim F., die zowel de Noord-Macedonische als de Oostenrijkse nationaliteit zou hebben. Hij was bekend bij de politie en was vorig jaar gearresteerd. Hij werd later vrijgelaten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 03-11-2020Source link

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir