Posted by Turkse Media
Oct 22, 2020

In Parijs zijn zondagavond twee moslima’s van Algerijnse afkomst neergestoken. De twee vrouwen uit dezelfde familie werden nabij de Eiffeltoren aangevallen met een mes.

Aan de aanval ging een discussie over loslopende honden vooraf. De honden vielen de moslimfamilie met kinderen lastig. De dader zou na zijn daad “vuile Arabier” hebben geroepen en zijn gevlucht. De twee vrouwen bleven zwaargewond achter.

De openbaar aanklager in Parijs spreekt van “opzettelijk geweld”. Twee verdachten zijn aangehouden en zitten vast in het politiebureau van het zevende district.

Het valt op dat Franse media zwijgen over het incident, verklaarden meerdere journalisten.

Macron

Frankrijk zit in de ban van toenemende Islamofobie, ook aangewakkerd door diens president Emmanuel Macron, zo officieel verwoord door Turkije. Ankara noemt Macron, die een ‘nieuwe Islam’ beoogt, “een mislukte politicus en gevaarlijke provocateur”. (LEES meer)

De grootste oppositiepartij van Turkije, CHP, beschuldigt Macron van het voeden van “radicalisering van personen”.

“Mensen zoals jij [Macron] hebben gelovigen mentaal verdoofd en van de echte Islam weggehouden. Dat zijn [jullie] jihadisten. De jihadisten zijn ongelovigen die het Westen en imperialisten tussen ons hebben losgelaten. Jihadisten hebben helemaal niets te maken met het geloof, de Koran of Allah. Lees de Koran eens zelf door”, aldus CHP. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-10-2020Source link

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir