Posted by Turkse Media
Dec 13, 2020

De Turkse moskee Ulu in Utrecht is dit weekend beklad met hakenkruizen en racistische teksten. De moskee heeft “met groot verdriet en afschuw” kennisgenomen van het voorval.

Het moskeebestuur spreekt van een laffe daad. “Vannacht zijn er drie gebedshuizen (moskee en twee synagogen) door een of meerdere personen beklad met hakenkruizen en racistische teksten. De teksten jagen haat aan en creëren angst onder de gemeenschap. Dit soort laffe daden zullen ons niet weerhouden om onze activiteiten om de saamhorigheid onder de gemeenschap (moslims en niet-moslims) voort te zetten”, verklaarde het moskeebestuur.

De Turkse moskee betreurt de gang van zaken en roept de achterban op om de rust en kalmte te bewaren, alert te blijven en zich niet door angst te laten leiden. “Wel maken wij ons ernstig zorgen over de veiligheid van de moskeebezoekers in Nederland.”

“We moeten rekening houden dat er mensen rondlopen die met “ernstige” haatgevoelens, jegens moslims rondlopen, die over kunnen gaan tot ernstigere aanslagen/daden. Hierbij roepen wij de Minister van Veiligheid en Justitie op om rondom moskeeën extra beveiligingsmaatregelen te treffen.”

“Het grootste slachtoffer van terrorisme is de mensheid, het grootste verlies is echter het verlies van onze menselijkheid. Wij roepen eenieder op om nu meer dan ooit de dialoog met elkaar aan te gaan en elkaar te steunen in deze moeilijke tijden.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 13-12-2020Source link