Posted by Turkse Media
Jul 05, 2021

De Westermoskee in Amsterdam is voor de tweede keer in ruim een halfjaar getroffen door een haatincident. Op zondag heeft een nog onbekende dader rond de avonduren de ruiten van het gebedshuis ingegooid met een bierfles.

Zowel het moskeebestuur als moskeegangers maken zich grote zorgen over de veiligheid van de bezoekers en buurtbewoners, is maandag verklaard.

“Het stof van het eerste voorval is nog niet neergedaald of de Westermoskee wordt voor de tweede keer in een halfjaar getroffen door een nieuw haatincident”, laat het moskeebestuur weten.

Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie en het gemeentebestuur is op de hoogte gesteld. “Een gebedshuis dient ten alle tijden optimaal beschermd te worden tegen dit soort vernielingen.”

Toenemende Islamhaat en intolerantie laat zijn sporen achter, waarschuwt de moskee. “We roepen dan ook zowel het gemeentebestuur als de politiek in Den Haag op om ondubbelzinnig stelling te nemen tegen dit soort haatincidenten.  Zolang er geen collectief en sterk tegengeluid is vanuit bestuur en politiek, zullen de daders hun vernielingen politiek en/of ideologisch legitimeren.”

De federatie Milli Görüş Noord-Nederland, waar de moskee is aangesloten, en de Westermoskee zelf zullen de maatregelen rondom moskeeveiligheid opnieuw herzien en aanvullende fysieke maatregelen moeten treffen, is benadrukt. “Fysieke maatregelen zijn echter niet de oplossing. Daarvoor is een krachtig politiek en maatschappelijk tegengeluid nodig.”

Nazigroet

Eind vorig jaar was het weer raak bij de Westermoskee: toen bracht de aanslagpleger een nazigroet uit. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 05-07-2021Source link