Posted by Turkse Media
Nov 21, 2020

De Turks-Duitse sterspeler Mesut Özil roept de moslimwereld op “Islamofobie met vriendelijkheid te ontwapenen”. Dat doet hij omdat de druk op moslim in met name in Europa flink toeneemt naar aanleiding van valse aantijgingen die ook leiden tot Islamofobische aanvallen.

In een Twitterbericht citeerde Özil een vers uit de Koran (41:34): “En het goede en het kwade zijn niet gelijk. Beantwoord het kwade met wat beter is, dan zal degene met wie je in vijandschap leefde als een oprechte vriend worden.”

“Helaas groeit Islamofobie en anti-Islamisme in Europa en in andere delen van de wereld, waarbij de media daarin een grote rol spelen”, benadrukte Özil.

“Mijn persoonlijke antwoord daarop: we moeten op Islamofobie en anti-Islamisme reageren op een manier die het niet zal versterken, maar eerder ontwapenen en het stoppen met vriendelijkheid”, zei de 31-jarige middenvelder.

Özil kwam in 2013 bij Arsenal, de Engelse Premier League, en scoorde 44 goals met 77 assists in 254 wedstrijden. Hij speelde ook voor het Duitse Schalke en Werder Bremen en voor de Spaanse reuzen Real Madrid.

Özil debuteerde in 2009 in het Duitse voetbalelftal en pakte in 2014 de WK-titel.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 21-11-2020Source link