Posted by Turkse Media
Jun 23, 2021

De Libanese minister van Volksgezondheid Hamad Hassan schaft liever medicijnen en benodigdheden uit Turkije aan, liet hij maandag weten.

“We hebben vertrouwen in Turkse medicijnen en medische benodigdheden”, vertelde Hassan in een exclusief interview. “We hebben de prijzen en kwaliteit [in de markt] bestudeerd en ontdekten dat Turkse medicijnen aan de Libanese normen voldoen.”

Hassan, die dinsdag in Turkije is voor een driedaags officieel bezoek, zei dat zijn gesprekken erop gericht zijn de Libanees-Turkse samenwerking in de gezondheidszorg te versterken en te profiteren van de Turkse ervaring op dit gebied.

“In Turkije zal ik farmaceutische fabrieken bezoeken en een ontmoeting hebben met de Turkse minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca”, zei Hassan.

Hij sprak de hoop uit om tot overeenkomsten te komen “die een toekomst van gezonde samenwerking tot stand zouden brengen” waardoor Libanon “kan profiteren van de Turkse medische ervaring”.

De Libanese minister benadrukte dat “de uitwisseling van expertise tussen de twee landen bijdraagt ​​aan het verhogen van het niveau van medisch toerisme”, aangezien Libanon een belangrijke bestemming is voor Arabieren en mensen uit andere landen die medische zorg zoeken.

De minister verwelkomde de recente opening van het Saida Turkish Hospital als een bewijs van het toenemende vertrouwen tussen Turkije en Libanon.

Het Saida Turkish Hospital werd bijna 10 jaar geleden door Turkije gebouwd, maar kon geen dienst verlenen vanwege problemen met de Libanese regering.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan gaf echter instructies over de opening van het ziekenhuis na de catastrofale explosie in de haven van Beiroet vorig jaar.

Anderhalf jaar lang is Libanon getuige van een ernstige economische crisis die het land op de rand van een financiële ineenstorting heeft gebracht. De Libanezen hebben last van veel tekorten, waaronder medicijnen voor chronische ziekten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 23-06-2021Source link