Posted by Turkse Media
Oct 21, 2020

De Indonesische president Joko Widodo waarschuwde zijn ministers maandag om de lancering van een nieuw coronavaccin niet te overhaasten te midden van de publieke bezorgdheid over de vraag of het halal zou zijn of toegestaan ​​is volgens de Islamitische wet.

“We moeten rekening houden hoe de gemeenschap denkt over de halal-status van potentiële covid-19-vaccins”, zei hij tijdens een bijeenkomst.

De controverse over de vraag of vaccins aan Islamitische principes voldoen, heeft de reacties op de volksgezondheid in Indonesië eerder belemmerd, ook in 2018, toen de Indonesische Ulema-raad een fatwa of uitspraak uitvaardigde waarin werd verklaard dat een vaccin tegen mazelen haram was, of verboden onder de Islam.

“Publieke communicatie over de halal-status, prijs, kwaliteit en distributie moet goed worden voorbereid”, zei de Indonesische president.

Widodo benadrukte dat het volgende kritieke punt, het laten toedienen van de vaccins, aan het volk zelf is. Hij stelde voor om de bevolking een grondige uitleg te geven over de prioriteit van vaccins en de redenen daarvoor.

Vicepresident Ma’ruf Amin liet ondertussen weten dat de covid-19-vaccins die worden verspreid, vooraf halal-gecertificeerd moeten zijn van de autoriteiten.

Vaccinprogramma

Indonesië, het land met de grootste moslimbevolking ter wereld, bereidt zich voor om al in november van dit jaar ongeveer 9,1 miljoen mensen te vaccineren.

“We zullen het proces starten nadat het agentschap voor toezicht op voedsel en geneesmiddelen een vergunning voor gebruik in noodgevallen heeft afgegeven”, vertelde Achmad Yurianto, directeur-generaal voor ziektebestrijding bij het ministerie van Volksgezondheid.

Het land zal vaccins gebruiken van de drie bedrijven Cansino, G42/Sinopharm en SInovac. Deze zijn de laatste fase van hun klinische proef ingegaan.

De Indonesische regering wacht momenteel op halalcertificering van de Indonesische Ulema-raad voor de vaccins. Bij groen licht krijgen medische hulpverleners en personeel van de openbare dienst prioriteit.

Volgens Yurianto heeft Indonesië 320 miljoen doses nodig voor 160 miljoen mensen om groepsimmuniteit te bereiken.

Tot dusverre heeft het land 365.240 coronagevallen gemeld, waaronder 12.617 doden en 289.243 herstelgevallen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 21-10-2020Source link