Posted by Turkse Media
Feb 11, 2021

Hongarije heeft donderdag de eerste levering van de Ejder Yalçın’s (Dragon), tactische pantservoertuigen van Turkse makelij, ontvangen.

Tijdens de afleveringsceremonie in de hoofdstad Budapest zei de Hongaarse minister van Defensie Tibor Benko dat er binnenkort nog 40 gepantserde Turkse voertuigen zullen worden afgeleverd door Turkije, naast de tien die donderdag zijn ontvangen.

Bouwer Nurol Makina zal de pantservoertuigen in de toekomst ook samen met Hongarije produceren, benadrukte Benko.

CEO Engin Aykol onderstreepte dat de Ejder Yalçın volzit met de modernste technologie en als het meest betrouwbare voertuig in de 4×4-categorie wordt gezien.

Aykol merkte op dat Hongarije het eerste EU-land is waarnaar het gepantserde voertuig is geëxporteerd. “We zijn van plan om [hier] een ​​bedrijf op te richten en in Hongarije te investeren.”

Hongarije is het zesde land ter wereld dat voor het Turkse pantservoertuig heeft gekozen om de behoeften van zijn veiligheidstroepen te voorzien.

Ejder Yalçın is een uniek platform dat een hoge bescherming en mobiliteit biedt en is ontwikkeld om te voldoen aan de operationele eisen van militaire eenheden en veiligheidstroepen op allerlei terreinen, inclusief offroad, aldus Nurol.

Het biedt oplossingen voor verschillende operationele vereisten van gebruikers met aanpassingen zoals gebruik als gepantserde voertuigen met meerdere rollen: grensbewakings- en veiligheidsvoertuigen, luchtverdedigingsvoertuigen, verkenningsvoertuigen, commando- en controlevoertuigen, mijn- en IED-opsporings- en verwijderingsvoertuigen, gevechtsvoertuigen, antitankvoertuigen, gepantserde personendragers, mortiervoertuigen, voorwaartse waarnemersvoertuigen, tactische raketwagen/lanceersystemen en gepantserde ambulancevoertuigen.

Vorige week ontmoetten Benko en de Turkse minister van Defensie Hulusi Akar elkaar in Budapest om kwesties van defensie en veiligheid te bespreken, samen met andere militaire zaken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-02-2021Source link