Posted by Turkse Media
Jan 31, 2021

In Franse steden en dorpen zijn dit weekend opnieuw grote demonstraties gehouden tegen de omstreden voorgestelde veiligheidswet.

Op veel plaatsen kwam de politie in botsing met in totaal tienduizenden betogers. In Parijs waren de spanningen hoger tussen demonstranten en de oproerpolitie.

De Franse politie gebruikte waterkanonnen, traangas en wapenstokken om de op de Place de la Republique verzamelde menigte uiteen te drijven, nadat enkele demonstranten projectielen hadden gegooid.

Soortgelijke spanningen vonden plaats tijdens de bijeenkomst in Nantes, waar vier politieagenten gewond raakten en één demonstrant werd gearresteerd, zo meldde de nationale politie.

De ‘vredesmarsen’ van zaterdag werden vergezeld door de Gele Hesjes-beweging, journalistenvakbonden, artiesten en muzikanten.

De demonstraties worden voortgezet sinds vorig jaar november, toen de Nationale Vergadering een wetsvoorstel goedkeurde dat een mogelijke bedreiging vormt voor het recht op privacy, vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en het recht om te demonstreren. Het Senaat buigt zich in maart over het wetsvoorstel.

In december stemde de regerende LREM-partij van president Emmanuel Macron ermee in om artikel 24 van de wet te herschrijven die de verspreiding van afbeeldingen en video’s van politieagenten op sociale media strafbaar stelt. Critici vrezen dat de politie en gendarmes vrij spel krijgen.

Eind november liepen de Franse protesten uit de hand. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 31-01-2021



Source link