Posted by Turkse Media
Oct 15, 2020

Er komen geen vervroegde verkiezingen in Turkije.

Dat maakte de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan donderdag nogmaals duidelijk na speculaties uit oppositiekant die zijn land deze week bezighielden.

De volgende verkiezingen vinden in juni 2023 plaats, zei de Turkse president tijdens de openingsceremonie van het Academisch Jaar van het Hoger Onderwijs. “In welk ontwikkeld land in de wereld worden verkiezingen buiten de vastgestelde datum gehouden? Dat zijn dingen voor tribale staten”, zei hij tegen de voorzitter van de CHP, die opnieuw een poging waagde om met name het huidige buitenlandbeleid van Turkije te hinderen, aldus journalisten.

“Met de wil van Allah zullen we in 2023 de volgende fase ingaan en verder bouwen aan een machtiger Turkije”, vervolgde Erdoğan zijn toespraak.

Buitenlandbeleid

Over het buitenlandbeleid van Turkije zei de president dat zijn land altijd de onderdrukten zal steunen. “We kunnen niet zwijgen voor de onderdrukking in Libië, zo ook in Syrië waar we een 910 kilometer lange grens mee hebben. Wat moesten we dan doen, [niet ingrijpen en] stilzitten?”

“Er is ook onderdrukking in Somalië. Moeten we enkel toekijken [zoals de rest]? Iedereen is getuige van de vervolging van Azerbeidzjanen door Armenië. Het gaat om onze broeders, moeten we ook daar toekijken [en niets doen]?”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 15-10-2020Source link