Posted by Turkse Media
Jan 05, 2021

De Filipijnen hebben amfibische gepantserde grondverzetmachines (AACE) gekocht uit Turkije.

Dat kondigde het Turkse defensiebedrijf en bouwer FNSS maandag aan.

Uit het contract tussen FNSS en het Filipijnse Ministerie van Nationale Defensie (DND) blijkt dat de voertuigen in maart 2023 worden afgeleverd. Ook zullen de Turken trainings- en logistieke ondersteuningsdiensten leveren.

Het hoofddoel van het project is om de moderniseringsinspanningen van het Filipijnse leger te ondersteunen en zijn technische capaciteiten te vergroten, is verklaard.

Het Filipijnse legerpersoneel zal worden opgeleid om de voertuigen te gebruiken als onderdeel van de geïntegreerde logistieke ondersteuningsdiensten van de FNSS.

De AACE, het eerste en enige gevechtswerktuig met amfibische capaciteiten ter wereld, is in het verleden door de Turkse strijdkrachten ingezet. Het is de eerste export van het Turkse defensieproduct.

Turrets

In het kader van een ander project zal FNSS gestabiliseerde eenmansgeschutskoepels leveren en integreren in pantservoertuigen in de Filipijnen.

Het is de bedoeling dat de turrets in oktober 2021 in de voertuigen worden geïntegreerd, met training en logistieke ondersteuningsdiensten die in december van dat jaar moeten zijn voltooid.

Het Filippijnse leger gaf de voorkeur aan de Turkse geschuttorens van verschillende kaliber bewapening boven andere producten die worden geproduceerd door wereldwijde reuzen in de defensie-industrie. Verklaard is dat voor de Turken is gekozen vanwege de kosteneffectiviteit en superieure technische kenmerken.

Beide projecten vallen onder een samenwerkingsovereenkomst tussen Ankara en Manilla.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 05-01-2021Source link