Posted by Turkse Media
Nov 21, 2020

De internationale autosportbond FIA heeft zijn hoogste veiligheidscertificering afgegeven aan het Turkse Formule 1-circuit (F1), Istanbul Park. De licentie is drie jaar geldig.

“FIA keurde de Grade 1-licentie voor ons circuit goed. Deze licentie wordt afgegeven aan de beste circuits”, reageerde de baas van Istanbul Park Vural Ak in een persconferentie.

“De gesprekken [met Formule 1-organisatoren] zijn nog gaande, zodat de Turkse Grand Prix jarenlang aan het programma zal worden toegevoegd in plaats van een jaar,” merkte Ak op.

De driejarige licentie van de FIA ​​bewijst “dat ons circuit op elk moment klaar is”.

Hij prees ook de Turkse organiserende ploeg voor hun enorme inspanningen op korte termijn. Ak zei dat het organiserende team, dat honderden mensen telde, drie maanden dag en nacht heeft gewerkt om de recente Turkse Grand Prix te houden. “Dankzij deze inspanningen was de Turkse GP zeer succesvol.”

Grade 1-licentie

De ​​Grade 1-licentie van FIA is de hoogste veiligheidscertificering van de motorsportvereniging en stelt Istanbul Park in staat toekomstige F1-races te organiseren.

Een baan met de Grade 1-licentie biedt superieure faciliteiten en topveiligheidsmaatregelen voor F1-evenementen.

Veel bekende circuits op de F1-kalender, zoals de Amerikaanse, Australische, Franse, Duitse, Italiaanse, Spaanse, Britse en Belgische hebben ook de Grade 1-licentie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 21-11-2020Source link