Posted by Turkse Media
Nov 05, 2020

De president van Turkije heeft donderdag plannen aangekondigd om de komende vijf jaar minstens 1,5 miljoen nieuwe woningen te bouwen in de provincie Izmir, die recent is getroffen door een zware aardbeving.

Op dit moment heeft het land 1.000 containerhuizen ingezet om de slachtoffers van de aardbeving van vorige week tijdelijk te huisvesten, benadrukte president Recep Tayyip Erdoğan tijdens een partijbijenkomst.

In de Egeïsche provincie wachten zo’n 6,7 miljoen wonen op renovatie, zei Erdoğan. “Het gebied dat vrijdag is getroffen, is drasland (moeras).”

De overheid heeft 1,4 miljoen vierkante meter gereserveerd voor de nieuwbouw.

Erdoğan benadrukte dat het Turkse Ministerie van Verstedelijking en Milieu veel maatregelen neemt. “We willen geen problemen tegenkomen bij het aanleggen van de funderingen. Daar wordt het nodige onderzoek naar gedaan.”

De regering streeft ernaar meer gebieden toe te wijzen om woningen in Izmir uit te breiden, met ten minste 1,5 miljoen woningen die de komende vijf jaar zullen worden gebouwd, legde hij uit. “We werken dag en nacht om ons land voor te bereiden op natuurrampen, met name aardbevingen”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 05-11-2020Source link

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir