Posted by Turkse Media
Jun 08, 2021

Een Britse politieagent heeft dinsdag bekend achter de vermissing en verkrachting van de 33-jarige Sarah Everard te zitten. De vrouw werd eerder dit jaar in maart in Londen ontvoerd.

De 48-jarige agent in kwestie, Wayne Couzens, zat al vast en stond dinsdag via een videoverbinding vanuit de Belmarsh-gevangenis terecht. Hij gaf toe dat hij haar gewelddadig had ontvoerd. Over de moord gaf hij geen bekentenis, maar aanvaarde de verantwoordelijkheid voor haar dood.

“De familie van Sarah is geïnformeerd en wordt bijgestaan ​​door gespecialiseerde agenten”, aldus de politie in een verklaring.

De moord op Everard zorgde voor veel verontwaardiging in het Verenigd Koninkrijk. Er braken protesten uit in het land tegen vrouwengeweld en -misbruik. De politie in Londen greep toen hard in en ontving veel kritiek.

Everard, een marketingmanager uit Londen, werd op 3 maart vermist nadat ze het huis van haar vriend in Clapham, Zuid-Londen, had verlaten. Na een uitgebreide zoektocht van een week vond de politie haar lichaam in Kent, in het zuidoosten van Engeland.

Couzens was gearresteerd op verdenking van ontvoering na de verdwijning van Everard, maar na de ontdekking van haar lichaam werd hij ook beschuldigd van moord. Hij zit sinds zijn arrestatie op 11 maart in hechtenis.

“Sarah was slim en mooi en een geweldige dochter en zus. Ze was vriendelijk en attent, zorgzaam en betrouwbaar. Ze zette anderen altijd op de eerste plaats en had het meest geweldige gevoel voor humor”, aldus haar familie in een verklaring.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 08-06-2021Source link