Posted by Turkse Media
Jul 03, 2021

In de afgelopen 11 jaar zijn in het Amerikaanse leger 135.000 gevallen van aanranding en 509.000 gevallen van seksuele intimidatie gemeld.

Dat blijkt uit een rapport van een onafhankelijke commissie gevormd in opdracht van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

In het rapport wordt zware kritiek geuit op diverse niveaus binnen het leger. “In de afgelopen 11 jaar heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie gemeld dat ongeveer 135.000 (65.400 vrouwen en 69.600 mannen) reguliere soldaten seksueel zijn misbruikt. Daarnaast zijn 509.000 (223.000 vrouwen en 286.000 mannen) reguliere soldaten seksueel lastiggevallen.”

Ook is verwezen naar een in 2010 gepubliceerd rapport waarin stond dat “het bijna 10 jaar duurt om het probleem van seksuele intimidatie en wangedrag in het leger op te lossen”.

In de publicatie stond dat duizenden soldaten die het slachtoffer waren van aanranding of intimidatie laten weten dat de aanrandingscultuur in het leger op geen enkele manier is veranderd. “De legerleiding heeft de dochters en zonen van Amerika in de steek gelaten en de soldaten weten dat allemaal”, staat in de conclusie.

Defensie

In een reactie laat de Amerikaanse defensieminister Lloyd Austin weten “werk van het rapport te gaan maken”. Hij merkte op dat ze de wet op de militaire rechterlijke macht zullen wijzigen en gevallen van seksuele intimidatie en aanranding in het leger voor civiele rechtbanken te vervolgen. Daarnaast “zullen de slachtoffers gesteund worden”.

In een schriftelijke verklaring over het rapport zei de Amerikaanse president Joe Biden dat hij de “kernaanbevelingen van de commissie, vervolging van seksueel geweld uit de commandostructuur en de oprichting van zeer gespecialiseerde eenheden tegen seksueel wangedrag” krachtig steunt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 03-07-2021Source link